• Mabentho Fastigheter i Mellerud

Om oss

Mabentho AB är ett familjeägt fastighetsbolag som startades 1990 av Benny och Kerstin Mattsson med en fastighet i centrala Mellerud. 

Idag består fastighetsbeståndet av 41 lägenheter varav 32 st har tillhörande garage/carport, 5 lokaler, 6 kontor och ett lagerhotell innehållande 19 förråd.

I verksamheten är hela familjen delaktiga i olika områden där Benny, Kerstin, Thomas och Elisabeth har olika ansvarsområden

Fastighetsskötsel, service, felanmälningar etc. hanteras i huvudsak av medarbetarna Sten-Åke Wallentin och Johan Holmgren som även sköter allt byggnadsarbete i pågående nybyggnation.

Vi tror på en fastighetsnära förvaltning med hög standard och alla våra fastigheter sköts med omsorg av vår egen personal.

När du hyr av oss blir du som en del av ”Mabentho-familjen” och vårt mål är att alla hyresgäster ska trivas, oavsett om du hyr som privatperson eller företagare.

Projekt Ängenäs

Det finns ett behov av nya attraktiva bostäder i Mellerud och vi såg stor potential på den här platsen med dess läge mellan Vita Sandar, Sunnanå hamn och centrum.

Vi tog det första spadtaget 2015 av det nya bostadskvarteret Ängenäs i Mellerud och vi arbetar nu med ytterligare byggnation av parhus.

Vi ritade och byggde husen så som vi själva skulle vilja bo med hög standard och öppen planlösning, samtliga lägenheter är på markplan med altaner i olika väderstreck och med tillhörande garage/carport och förråd.

Detta projekt har visat sig vara mycket lyckat och våra parhus på Ängenäs har fått ett stort intresse och blivit ett populärt område för dess höga standard och trevliga miljö.

På Ängenäs har vi i nuläget elva färdigbyggda parhus med totalt 22 hyreslägenheter.  Pågående byggnation av två parhus beräknas vara färdigställda under 2023.

Projekt Sapphultsgatan

Hösten 2020 fick Benny idén att även Mellerud skulle ha ett lagerhotell.

Vi har under årens lopp har sett många av våra hyresgäster flytta från hus till lägenhet och saknat förvaringsmöjligheter, samt att Mellerud består av många turister och stugägare från hela landet.

Under våren 2021 stod första delen lagerhotellet klart och under hösten 2022 har ytterligare förråd byggts till. Vi har nu 19 förråd i storlekarna 2,5 m2 – 9,5 m2

Vi byggde även 4 stora verksamhetslokaler med vikportar och högt i tak på ca 65 m2 vardera, samt 4 kontorsrum i ett företagshotell.

Vi har med glädje sett en av våra lokala hantverkare ta till vara på vårt strategiska läge av verksamhetslokalerna vägg i vägg med en bygg och färghandel – K Bygg.

Förutom att man har en fantastisk lokalyta för sina verksamhet har man även tillgång till wc, dusch och personalrum och konferensrum.